Lieliska recepte brīvdienu rītiem!🥞 Sastāvdaļas 100 g sojas milti 50 g Bio kviešu milti 2 olas 400 ml ūdens 1 ēd. k. kokospalmas cukurs 1 šķipsniņa ķeltu sāls 1 tējk. olīveļļa Pagatavošana Olas sakuļ ar cukuru un sāli, pievieno miltus un 200ml ūdeni. Kārtīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi, pakāpeniski pievienojot pārējos 200 ml
☃️SNIEGOTIE un CUKUROTIE RIEKSTI☃️
Svētki ir došanas laiks – vienas receptes vietā divas, lai katrs var izvēlēties sev tīkamāko!☺️ Sniegotie un cukurotie riekstiņi būs lieliska dāvana vai garda uzkoda svētku galdam, kuru novērtēs ikviens😋🥜 SNIEGOTIE RIEKSTI Sastāvdaļas 200 g mandeles 100 g cukurs 1 olas baltums vaniļas ekstrakts kanēlis Pēc izvēles var pievienot
“Šokolādes” un Šokonašķi ar dateļu miltiem
Receptes – kā parasti aptuvenas – freestyle, ar variacijām dažādībai. Starp citu, sanāk visas. 🙂 Variants A apm 150-250 g Kakao sviests apm 80-100 g Karoba vai kakao pulveris apm 250-300 g Dateļu milti vai kokospalmas cukurs Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām.Būs vairāk dateļu cuk
Mandeļu miltu cepumi
80 g kokospalmas cukurs vai dateļu miltu, vai jebkurš cits saldinātājs 110 g sviests vai kokosriekstu eļļa 1 ola 170 g mandeļu milti 100 g auzu pārslas 3/4 tējk. soda 1/2 tējk. sāls 100 g šokolādes (jo saldāka šokolāde, jo saldāki cepumi, un otrādi :))Cukuru (vai citu saldinātāju) saputo kopā ar sviestu ( vai citu taukvielu) un
Mandeļkraukšķi
250 g mandeļu šķēlītes100 g kokospalmas cukurs1 tējk. pašu gatavotā vaniļas esence (vaniļas pāksts degvīnā)šķipsniņa sāls2 olas Samaisa un cep cepumus 180 oC apm 15 min līdz tie zeltaini.vaiSagriež ābolus un jebkuras ogas, ievieto stikla cepamajā traukā, var pārbērt kanēli un atkarībā no augļu skābuma pievieno cukuru, vai pievie
Valriekstu valdzinājums – recepte
Izcili viegli gatavojami! 0.5 kg valriekstus sasmalcina Var pat ar roku saspiest aizvalcēto paciņu, vai var blenderēt, vai malt smalkus + Pievieno 0,140 – 0.4 kg kokospalmas cukuru, samaisa (atkarībā, cik saldu esiet pieraduši lietot) + Pievieno 5 olu baltumus, samaisa, liek formā uz cepampapīra (Jo stipri pielīp) cep 180 C 20 m
Ķirbju sēklu sviests
🧈 ĶIRBJU SĒKLU SVIESTS 🧈 Ļoti ātra, vienkārša un pats galvenais – garda recepte! Sastāvdaļas 400 g ķirbju sēklas 10 g sāls 2 – 3 tējk. olīveļļa vai sējas idras eļļa Pagatavošana Ķirbju sēklas viegli apgrauzdē uz pannas. Tās viegli uzpūtīsies un sāks paukšķēt 🙂 Apgrauzdētās sēklas pāris minūtes atdzesē. Tad ar blenderi vai kafij
Spēcinošs kakao
☕️SPĒCINOŠS KAKAO☕️ Iedvesmojoties no Riekstotājas Agneses Narunovskas, Liel-Riekstošanas saspringtajā darba laikā nolēmām izmēģināt kakao dzērienu, kuram tiek pievienots kakao sviests. Mums ļoti iepatikās gan tā garša, gan sniegtais mundrums, tamdēļ ar Agneses atļauju dalāmies receptē.☕️😊 Ar karstu ūdeni aplej aptuveni 1 tējk.
Pesto – “Freestyle” recepte
Pesto ir pasaulē iecienītākā zaļā mērce, tā ir lielisks ēdienu un garastāvokļa uzlabotājs. Pesto pirmsākumi meklējami senajā Romā, kur to gatavoja no siera, pīniju riekstiem, eļļas, etiķa, sāls un aromātiskām garšzālēm. Vārds pesto cēlies no itāļu valodas darbības vārda pestare, kas nozīmē kaut ko sagrūst vai sasmalcināt piestā
Indijas riekstu “smēriņš”
Sastāvdaļas Apm. 200g Indijas rieksti Apm. 2 ēd.k. Tamari sojas mērce Apm 1 ēd.k. rauga pārslas Pēc izvēles – citrona sula, melnie pipari, čili Pagatavošana Indijas riekstus aplej ar karstu ūdeni (vai iepriekš pāris stundas uzbriedina) Kad rieksti ir uzbrieduši, lieko ūdeni nolej. Pēc sajūtām pievieno Tamari sojas mērci un rauga
Cepam kūku!
Kūka Latvijas dzimšanas dienai no KRISTĪNES MEŽALES Der daudziem – tā ir bez glutēna, dzīvnieku valsts produktiem, bez cukura (saldināta ar dateļu miltiem). Pagatavošanas ilgums – 120 min. Porciju skaits – 10 Grūtbas pakāpe – vidēja SASTĀVDAĻAS kūkai ~25 cm diametrā, 2 kārtām: 2 krūzes (500 ml) (160g) mandeļu milti 1 krūze (250