🍝🥫IDEĀLA TOMĀTU MĒRCE🥫🍝 recepte no Lidijas Piemērota arī uzglabāšanai ziemā! SASTĀVDAĻAS 2 kg tomātu 1 kg sīpolu 5 ēdamkarotes cukura (gatavoju ar dateļu miltiem, glabājas labi pat 2 gadus, tomēr ēdiena vērtības saglabāšanas ziņā labāk mājas konservus izmantot līdz jaunai sezonai) 3 ēdamkarotes Ķeltu sāls 2 tējkarotes rīsu etiķa
Aukstā zupa ar zemesriekstiem
🌱🥜AUKSTĀ ZUPA AR ZEMESRIEKSTIEM🥜🌱 Svaigi, gardi un ātri pagatavojami! SASTĀVDAĻAS kefīrs svaigi un skābēti gurķi dažādi zaļumi pēc gaumes un pieraduma (dilles, lociņi, pētersīļi, majorāns, baziliks) zemesrieksti garšvielas ūdens PAGATAVOŠANA Smalki sagriež gurķus un zaļumus. Apgrauzdē un samaļ vai smalki sagriež zemesriekstus. P
Rabarberu un skābeņu ķīselis
Sastāvdaļas 200 g rozīnes, 200 g žāvētas aprikozes, 200 g žāvētas plūmes, 200 g rabarberi, citrusu miziņa, krustnagliņas, Ceilonas kanēļa standziņa, ingvers, 1 l ūdens, 60–75 g kartupeļu cietes, Neliela bļoda savvaļas vai dārza skābenes Pagatavošana Noskalo žāvētos augļus. Ja vēlies, aprikozes un plūmes sagriez mazākos gabaliņos
🍪🍫Mandeļu miltu cepumi🍫🍪
ĀTRI, GARDI UN SĀTĪGI! Vien 3 soļi un cepumi gatavi!🍪🍫 80 g kokospalmas cukurs vai dateļu miltu, vai jebkurš cits saldinātājs 110 g sviests vai kokosriekstu eļļa 1 ola 170 g mandeļu milti 100 g auzu pārslas 3/4 tējk. soda 1/2 tējk. sāls 100 g šokolādes (jo saldāka šokolāde, jo saldāki cepumi, un otrādi :)) Cukuru (vai citu saldi
Pesto – “Freestyle” recepte
Pesto ir pasaulē iecienītākā zaļā mērce, tā ir lielisks ēdienu un garastāvokļa uzlabotājs. Pesto pirmsākumi meklējami senajā Romā, kur to gatavoja no siera, pīniju riekstiem, eļļas, etiķa, sāls un aromātiskām garšzālēm. Vārds pesto cēlies no itāļu valodas darbības vārda pestare, kas nozīmē kaut ko sagrūst vai sasmalcināt piestā
Rīsi zemesriekstu sātīgumā
🍚🥜RĪSI ZEMESRIEKSTUNSĀTĪGUMĀ🥜🍚 no Sandras SASTĀVDAĻAS 125 g rīsi 1/4 neliels miltainais ķirbis 1 neliels sīpols 1-2 daiviņas ķiploki 2 tējk. olīveļļa Saujiņa zemesriekstu 2 tējk. Tamari sojas mērce Sāls, pipari Pēc izvēles: burkāni, puravi, pastinaki, tomātu mērce vai pasta, dārzeņu buljons, saldā čili mērce Pasniegšanai: apgrau
Svaigi grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē
🥜Grauzdēti zemesrieksti Tavā gaumē🥜 ĀTRI UN GARDI! SASTĀVDAĻAS Zemesrieksti Ķeltu sāls Garšvielas pēc gaumes PAGATAVOŠANA Zemesriekstiem pievieno Ķeltu sāli un garšvielas pēc izvēles. Tad liek uz pannas un apgrauzdē līdz paliek zeltaini brūni. Izteiktākas un piesātinātākai garšai var pievienot timiānu!☺️
Drumstalu kūka
🥧 🍶 DRUMSTALU KŪKA 🍶🥧 Sastāvdaļas 1:1:1 Taukvielas : Saldums : Milti Taukvielu versijas: kokosriekstu eļļa, sviests. Saldumam: kokospalmas cukurs vai cits cukurs. Milti: mandeļu milti, auzu milti, bezglutēna milti, kviešu milti Jebkuras ogas vai āboli (var izmantot abus) Saldinātājs Kanēlis Pasniegšanai: plombīra saldējums/ putu
“Šokolādes” un Šokonašķi ar dateļu miltiem
Receptes – kā parasti aptuvenas – freestyle, ar variacijām dažādībai. Starp citu, sanāk visas. 🙂 Variants A apm 150-250 g Kakao sviests apm 80-100 g Karoba vai kakao pulveris apm 250-300 g Dateļu milti vai kokospalmas cukurs Var dažādot ar riekstiem un žāvētajiem augļiem, lobītajām kaņepēm, ķirbju sēkliņām.Būs vairāk dateļu cuk
Mango-šokolādes braunija kūka
🥭🥧MANGO-ŠOKOLĀDES BRAUNIJA KŪKA🥧🥭 SASTĀVDAĻAS 250 g žāvēts mango 2 olas 100 ml piens 200 g sviests Šokolādes kūka (Braunijs) 400 g gatavais maisījums Avenes vai citas ogas PAGATAVOŠANA 1. Žāvētos mango aplej ar ūdeni un atstāj uz pāris stundām mērcēties. 2. Sviestu atstāj istabas temperatūrā pāris stundas, lai tas ir mīksts. 3.
Kūka bez glutēna un bez kristāliskā cukura
🎂Recepte no Kristīnes Mežales Paredzēta: 8-10 personām SASTĀVDAĻAS kūkai ~25 cm diametrā, 2 kārtām 2 krūzes (500 ml) (160g) mandeļu milti 1 krūze (250 ml) (75g) auzu milti (kafijas dzirnaviņās samaltas auzu pārslas) ½ krūze (125 ml) (70g) dateļu milti ½ krūze (125 ml) (40g) maltas linsēklas (ja nav – kukurūzas ciete vai kartupeļ