Raw kakao vai karoba pulveris (aptuveni 1/10 daļa no dateļu miltu daudzuma)
dateļu milti
medus
mandeļu milti (aptuveni vienādā daudzumā ar dateļu miltiem)
apelsīnu un/vai citrona sula
medus (pēc izvēles)
sāls
Izsijā kakao vai karobu un dateļu miltus, pievieno mandeļu miltus (nedaudz pietaupa bumbiņu apviļāšanai) un sāli, samaisa. Pamazām pievieno sulu, maisot un vērojot, lai masa sanāk tāda, ka var veidot bumbiņas. Pagaršo un pārliecinās, vai garša patīk, vajadzības gadījumā pievieno saldumu vai skābumu. Izveido bumbiņas un apviļā mandeļu miltos.
Sastāvdaļas droši var variēt ! 🙂
P.S. Dateļu miltiem un Raw kakao nav pievienotas pretsalipes vielas, tādēļ tie mēdz salipt kunkuļos. Sijāšana šo neērtumu atrisina.
P.P.S. Esmu uzrakstījusi “recepti” bez konkrēta svara – ierosmei.
Gardās bumbiņas ir patiešām veikli pagatavojamas, jo nav jācep.
Var likt arī žāvētos augļus, tos iepriekš izmērcējot.
Šāda veida bumbiņām ir bezgalīgi daudz variāciju, ievērojot principu – salds, skābs, sāļš un rūgtens, var arī asumu, piemēram, ingveru, pievienot.
