🍝🥫IDEĀLA TOMĀTU MĒRCE🥫🍝 no Lidija
Piemērota arī ziemas uzglabāšanai!
SASTĀVDAĻAS
- 2 kg tomātu
- 1 kg sīpolu
- 5 ēdamkarotes cukura (gatavoju ar dateļu cukuru, kokospalmas cukuru, pagaidām glabājas labi)
- 3 ēdamkarotes sāls
- 2 tējkarotes rīsu etiķa
- pāris ķiploka daiviņas
- nedaudz svaigi malti pipari
- šķipsniņa kanēļa
PAGATAVOŠANA
- Tomātiem apakšpusē iegriež krustiņu mizā un liek verdošā ūdenī applaucēt 1-2 min. Tad tomātiem noņem miziņu.
- To pašu izdara ar sīpoliem. Sīpolus noplaucē, uzlej aukstu ūdeni (tas, lai nebūtu tik gauži jāraud), tad nomizo.
- Tomātus sagriež nelielos kubiciņos.
- Ar virtuves kombaina S veida nazi vai rīvi sīpolus sasmalcina.
- Pievieno cukuru, sāli, ķiplokus, piparus, kanēli.
- Vāra 15 minūtes, beigās pievienojot etiķi.
- Lej tīrās burkās, uzriez aizvāko un apgāž otrādi, lai pasterizējas arī vāks.Ideāli piemērota picām, karstmaizēm, spagetti un zupām – ļoti universāla mērce 🙂
Lai top gardi un sātīgi!!