Lieliska recepte brīvdienu rītiem!🥞
Sastāvdaļas
- 100 g sojas milti
- 50 g Bio kviešu milti
- 2 olas
- 400 ml ūdens
- 1 ēd. k. kokospalmas cukurs
- 1 šķipsniņa ķeltu sāls
- 1 tējk. olīveļļa
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru un sāli, pievieno miltus un 200ml ūdeni.
- Kārtīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi, pakāpeniski pievienojot pārējos 200 ml ūdeni līdz viegli līstošai konsistencei.
- Pievieno ēdamkaroti olīveļas.
- Mīklai ļauj 20 min uzbriest.
- Ja kviešu miltos ir maz lipeklis un pankūkas plīst (tā mēdz būt bio miltiem), tad var pievienot 1 ēd. k. kartupeļu cieti. (Vēgānajā versijā bez olām – 2-3 ēd. k kartupeļu cietes)
- Pankūkas cep uz pannas no abām pusēm līdz tās ir zeltaini brūnas. Pēc masas uzklāšanas uz pannas un pankūkas apgriešanas, pievieno nedaudz eļļu ar kuru “apskrien” apkārt pankūkas malām, lai iegūtu kraukšķīgas maliņas.
No šī daudzuma 20 cm diametra pannā sanāk aptuveni 10 lielās, plānās pankūkas, bet var cept arī mazās pankūciņas kā norādīts attēlā. Pasniedz ar ogām un karameli vai ievārījumu.
* attēls ir ilustratīvs