Kvinoja, sarkanā

2.628.74

Kvinoja – vēl viens vērtīgs produktus, ko esam aizguvuši no inkiem Dienvidamerikā! Inki kvinoju uzskatīja par visu graudu māti, par pašu pamatu pilnvērtīgai maltītei. Arī mūsdienās uztura zinātnieki aicina lietot uzturā šo augu, jo tajā ir vairāk olbaltumvielu kā rīsos un kviešos. Kvinoja satur daudz neaizvietojamās aminoskābes un vērā ņemamus dzelzs, fosfora un B1,B6, B9 vitamīna daudzumus, turklāt nesatur glutēnu.

Kvinoja ir labs šķiedrvielu avots, organismam viegli pārstrādājams, tamdēļ arī labs vakariņu ēdiens.

Katram iespējams izvēlēties to kvinoju, kas šķiet gardākā – baltā, brūnā, sarkanā un melnā. Sarkanās kvinojas garša ir izteiksmīgāka kā baltās kvinojas.

Kā pagatavot kvinoju? Kvinojas un ūdens attiecība ir 1:2. Kvinoju vāra 20-25 minūtes, līdz sēkliņas kļūst caurspīdīgas. Ja kvinoju pareizi sagatavo, tā ir irdena, nedaudz pikanta. Lieliska piedeva salātiem, zupām, sautējumiem, arī desertiem.

Atrodi savām garšas kārpiņām tīkamāko kvinojas pagatavošanas veidu un baudi labumus, ko tā sniedz Tavai veselībai!

SKU: 458 Category:

Description

No Peru

Papildus informācija

Svars

1000 g, 300 g, 500 g